Членове на Асоциация ,,Емпирей" участваха успешно в международния конкурс „ La piazzetta “ 19 издание  Салерно- Италия , в които България стана победител, както с броя на взетите отличия , така и с качеството и стойността на творбите на участниците.
Конкурсът “ La piazzetta “ се организита от Центърът на Артистите в Салерно -Италия , който е създаден през 1993 год. и е един от най – големите и престижни културни центрове в област Кампания. Главен сътрудник на Центъра на Артистите в Салерно е Българо – италианския Културен Център , благодарение на които конкурса „ La piazzetta “ от национален се превръща в международен. Конкурсът се организира от 19 години и в него участват творци от цял свят .
Основна цел на конкурса е да представи различните култури под различни форми, стил и мястото им в света на изкуството и творчеството . Тази година е 19 то издание на конкурса „ La piazzetta “ , а България участва достойно от 8 години (от 2009 год. ) . С участието на творци от Асоциация ,,Eмпирей" българското представяне очевидно е по- силно.
Членовете от Асоцияция „ Емпирей" участваха за първи път на този престижен международен конкурс и впечатлиха журито със своите теологични стихове и разкази и бяха удостоени с почитна награда – сребърна плочка и пергамена за всеки един от тях за принос в историята на културата .
 Участниците в конкурса са от цял свят. Държавите които учасват са- от цяла Италия, Испания, Франция Полша и разбира се България, Русия и Украйна със съдействието и преводи на литерартурните творби от Българо- Италианския Културен Център.
Категориите в конкурса са няколко :
Поезия
Разказ
Подбор на 15 поезии ( предпечат на стихосбирка)
Артистични форми – картина, склуптура и керамика
Фото
Първите 4 категории ги има от създаването на конкурса . Категорията фото не присъства всяка година.
България има представители почти всяка година във всички категории и получиха награди за категориите разказ, поезия и фото.

Асоциация Емпирей се представи на конкурса от Калин Михайлов, Васил Лазаров, Румен Стоянов и Маргарит Жеков, като всеки един от тях бе награден с пергамена, а Асоциацията със сребърен плакет.

   


0
0
0
s2smodern